Klaar voor Valentijn?

Wist je dat in bepaalde landen het vieren van Valentijn verboden is? Heel erg sneu voor hen, maar gelukkig vertoeven wij in een land waar wij wél nog onze geliefde een cadeau mogen geven. Maar is Valentijn niet gewoon één platte commercie? Wel, ja en nee.

Valentinus was een priester uit Rome die tijdens zijn leven bekend stond voor zijn inzet voor ouderen, armen en zieken. Hij werd in de derde eeuw ter dood gebracht en later heilig verklaard. Het vieren van Valentijn op 14 februari zou pas later gekomen zijn ter vervanging van het heidense vruchtbaarheidsfeest Lupercalia. De viering stond dus wel degelijk in het teken van (naasten)liefde.

Nog veel later zouden de Verenigde Staten van Amerika Valentijn gebruiken als dag om de anonieme liefde te vieren, hoofdzakelijk vanuit commercieel oogpunt zoals je wel weet. Tenslotte, is de traditie van hier uit de wereld beginnen veroveren.

Op Valentijn vieren wij dus de liefde. Of je daar nu een geschenk aan koppelt voor jouw lief, dat is volledig aan jou, maar ik weet wat mij thuis te wachten staat als ik dat niet doe. ;-)

Shop dus nu naar het perfecte Valentijnscadeau voor haar.

Vorige
Vorige

Make-over van een luxe penthouse

Volgende
Volgende

Christmas Wonder Days 11 & 12 December 2021