Thuis in wooninrichting en nu ook in homewear

Homewear geeft je een instant thuisgevoel. Niet enkel in je woonkamer, maar als (post)pandemic fashion trend evengoed op kantoor of op straat”, vertelt bezielster Marijke Verbrugghe over de insteek van haar zorgvuldig uitgekozen collectie van zowel comfortabele als stijlvolle kledij. Naast decoratie, meubels en totaalinrichtingen kan je dus nu ook voor casual wear aankloppen bij de feelgoodstore David & Dupont, sinds 29 mei aangemeerd in Oostduinkerke vanuit Nieuwpoort-Stad. Voor de (kwaliteitsvolle) draad ermee!

Marijke steekt het niet onder haar prachtige stoelen of banken, homewear is geen ver-van- haar-bedshow: “Als ik om 18u30 thuiskom, zit ik om 18u35 al in een gezellig huispakje. Dan pas kan ik mijn knop omdraaien en zit mijn werk erop. Liefst van al draag ik een beige setje, onder een beige plaid, in mijn beige interieur.” (lacht) “Nu is comfy eindelijk het nieuwe chique en ik denk, of hoop alvast, dat dat zo zal blijven”, glundert Marijke in haar cosy coltrui.

WANNEER HEB JE DAN BESLOTEN DAT HOMEWEAR NIET ENKEL IN JE KLEERKAST, MAAR OOK IN JE INTERIEURWINKEL THUISHOORT?

“Ik speelde al langer met het idee van een selectie textiel, maar de pandemie heeft me mijn handen uit de mouwen doen steken. Vroeger werd er namelijk weinig aandacht besteed aan een deftige binnenhuisoutfit, maar door het vele thuiswerken ging de homeweartrend werkelijk door het dak. Ook nu, na de lockdowns, komt er van opkleden nog maar weinig in huis. We hebben de smaak en vooral het gevoel te pakken. Van een matching tricotsetje naar een kamerjas als mantel tot

een kanten kleedje met een hoge laars, je kan tegenwoordig de deur uit met deze stuks. Waarom ook in een ongemakkelijke jeans zitten met de knop die op je buik duwt, als je een comfortabele tenue kan aantrekken? Geen stof tot nadenken meer en even stijlvol, of vaak zelfs stijlvoller. Binnen en/of buiten, overdag of ’s avonds, ... hoe het in je leven past bepaal je natuurlijk zelf, maar passen kan je bij alvast bij ons!”

HOMEWEAR EN OUTERWEAR KUNNEN NU INDERDAAD DOOR ÉÉN DEUR. KAN JE JOUW COLLECTIE DAN OOK GANS HET JAAR DOORDRAGEN?

“Zeker! Tijdloze en neutrale stuks is al wat de klok slaat bij David & Dupont. Materialen zoals tricot, tetra en katoen hoef je bij de grote schoonmaak in je kleerkast niet van onder het stof te halen en ook lichte tinten zijn hartverwarmend in de winter. Ik heb dan ook

enkel subtiele prints, met uitzondering van de fel bedrukte zwemshorts van Ortigia Sicilia. We hebben trouwens een kleine maar fijne selectie voor kinderen. Zo match je niet enkel met je interieur, maar ook met je mini-me!” (lacht)

UNIEKE INTERIEURSTUKS MET EEN (H)EERLIJK VERHAAL LIGGEN BIJ JOU OP DE BOVENSTE PLANK. TREK JE DIE RODE DRAAD OOK DOOR NAAR DE KLEDINGLABELS?

“Absoluut! Ik heb verschillende merken afgetast, maar soms liet de kwaliteit of de service te wensen over of lag het niet goed bij mijn klanten. Momenteel draag ik een drietal labels op handen, waarvan twee van eigen bodem. Als trotse verdeler van het Gentse merk lordsxlilies heb ik hun volledige collectie duurzame maar betaalbare home-, leisure- of freedomwear hangen, voor binnen en buiten, altijd en overal. Ze zijn transparant van naald tot draad over hun productie en werken samen met de Fair Wear Foundation die zich uit de naad werkt voor een correcte, veilige en gezonde werkomgeving. Zo zijn ook de kimono’s en de bloezen van het Belgische label A.Puur.A mens- en milieuvriendelijk gemaakt. Het andere merk, van Turkse makelij door twee zussen, valt eerder onder beachwear met leuke strandponcho’s, maar ook toffe tetrastukken.”

MET JOUW HOMEWEAR DRAGEN WE DUS LETTERLIJK EN FIGUURLIJK BIJ TOT EEN BETERE WERELD, EN DAT VANUIT ONZE ZETEL! OF NU OOK VANOP ONZE BUREAUSTOEL. BEDANKT OM ALLES UIT DE KAST TE HALEN, MARIJKE!

(Artikel uit De Zeeparel herfsteditie 2021)

Vorige
Vorige

De mooiste Kersttafel

Volgende
Volgende

Binnenkijken in "Ibiza Chique" vakantiehuis Moom